2025 18 balandžio

Dažnai valgant tokį patį maistą jis nusibosta ir ilgainiui jo receptą pamirštame ir nebegaminame. Todėl puiku, jeigu to paties patiekalo receptus žinome net kelis ir taip nesunkiai galima jais varijuoti. Kelis receptus galima turėti ir kalbant apie lazaniją. Tad ją gaminant vis kitaip, galite būti tikri, kad toks maistas nenusibos ir tam tikrais momentais ją valgyti bus tikrai skanu.

Lazanija be mėsos

Nors esate iš tų, kur mėsa dažniausiai yra pagrindinis patiekalas, tačiau net ir jums kartais ji nusibosta ir norisi kažkokio kitokio maisto. Turbūt apie lazaniją be mėsos net nebūtumėte ir pagalvojęs. Tačiau toks variantas tikrai galimas ir tokio patiekalo skonis bus tikrai geras. Taip pat toks variantas puikiai tinka tokiems žmonėms, kurie yra atsisakę mėsos. Todėl ją gaminant be mėsos galite naudoti varškę ir špinatus. Tokie produktai ne tik yra naudingi ir reikalingi žmogaus organizmui, bet puikiai tinkantys tokiam variantui. Visas gaminimo procesas yra panašus, tik toks pasirinkimas yra šiek tiek greitesnis, nes nereikia gaminti mėsos padažo, kuris turi būti troškinamas kelias valandas. Šį padažą reikėtų keisti varškės ir špinatų mišiniu ir toliau gaminimo eiga yra beveik identiška. Tokiai lazanijai irgi reikės bešamelio padažo, dviejų rūšių sūrių, lazanijos makaronų.

Skaniausias lazanijos receptas

Kad ir kokie skanūs būtų kiti, nestandartiniai lazanijų receptai, tačiau turbūt daugelis visada rinksis tą patį paprasčiausią ir klasikinį. Juk taip smagu mėgautis tikru, išpuoselėtu ir ilgus metus saugotu receptu. Todėl tikrai skaniausios lazanijos receptas yra tikra klasika. Jam nereikia įmantrių ingredientų ir labai dažnu atveju jų galima rasti kiekvienuose namuose. Kaip žinia, lazanija formuojama sluoksniais. Kad ji tvirtai laikytųsi, jai reikalingi makaronai. Jie turi būti specialus, būtent šiam patiekalui. Tada joje labai svarbus padažas. Jo turėtų būti pakankamai, kad makaronai galėtų jame išvirti. Todėl juos reikėtų pasigaminti net du. Vienas bus bešamelio, kuriam reikia miltų, sviesto, druskos ir pieno, o kitas bus mėsos, jam reikia jautienos faršo, svogūnų, česnako, konservuotų pomidorų ir norimų prieskonių. Ir kaipgi lazanija be sūrio. Kuo jo daugiau, tuo skaniau. Tad ir sūrio turėtumėte pasirūpinti gausiai, labiausiai šiam patiekalui tinka kietasis ir mocarelos sūriai.

Kaip tinkamai ją pagaminti?

Kaip ir minėjome anksčiau, lazanija turi būti formuojama sluoksniais. Geriausia laikytis tam tikros tvarkos, kad skoniai galėtų tinkamai pasiskirstyti. Geriausia lazaniją pasigaminti iš anksto, kad prieš tiekiant ją reikėtų tik pašildyti. Kuo ji ilgiau bus laikoma iškepta, tuo ji bus skanesnė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *